Claus Moldow
I 2001 søsatte adm. direktør for Globeteam, Claus Moldow, i samarbejde med tidligere medejer et helt unikt virksomhedskoncept - nemlig en hybrid mellem rene freelancere og fastansatte konsulenter. I dag har Globeteam 110 konsulenter, og er en virksomhed, der de sidste fem a°r har haft en stigning i omsætning pa° 23 pct. a°rligt. I 2018 havde Globeteam en omsætning pa° 240 mio. kr. Hemmeligheden bag successen, handler, ifølge Claus Moldow, om hele tiden at ga° efter de bedste konsulenter og ikke lade sig nøje.
Alt i it-konsulentfirmaet er gennemtænkt ned til mindste detalje, ligeledes er Claus Moldows arbejds- og ledelsesstil. Andet er ikke godt nok. Hans tilgang til faget har i alle arbejdsa°r været at skabe en funktion, der tilgodeser et behov i markedet og altid skaber værdi.
“Den her virksomhed er bygget op om kun at ville have de bedste i branchen. Globeteam tilbyder konsulenter en fast ramme med dygtige kollegaer, stort ansvar og fleksibilitet i forhold til at planlægge deres hverdag. Vores setup er at have de dygtigste konsulenter i it-ra°dgivningsbranchen og at give dem frihed til selv at vælge deres opgaver. Denne fleksibilitet er en mangelvare i resten af branchen, og det tiltrækker de dygtigste,” siger Claus Moldow,
Konsulenterne har mulighed for at skalere op og ned, og arbejdet kan i højere grad end i et traditionelt job tilgodese den enkeltes behov. Modellen, mener Claus Moldow, er attraktiv for de bedste it- og forretningskonsulenter og fortæller, at konsulenterne sammen med ledelsen har bragt Globeteam til, hvor de er i dag.
At fa° kapitalfonden Kirk Kapital med ombord var endnu en af de velovervejede beslutninger for at gøre Globeteam mest konkurrencedygtig og udvikle virksomheden. Kapitalfonden investerede første gang i Globeteam ved udgangen af 2018. Tidligere i a°r købte kapitalfonden sig sa° yderligere ind, sa° de i dag ejer 46,29 pct. af Globeteam og indga°r i bestyrelsen.
Globeteams filosofi er altid at fa° de bedste med. Derfor ønsker Claus Moldow højt specialiserede og makimalt ydende konsulenter, der gerne skal have snesevis af a°r i baggagen, og derfor selv kan opdrive kunder gennem deres netværk.
Virksomhedsmodellen, som Claus Moldow har skabt med sin tidligere partner Erik Arnbak, var gennemtænkt ned til mindste detalje.
“Vi ville skabe en model, der kunne noget andet. Derfor forsøgte vi at tænke alt igennem, inden vi lagde en strategi og skabte grobunden for den virksomhedsform, vi har i dag. Vi havde et ønske om at etablere en virksomhed baseret pa° nytænkning. Forretningskonceptet var forud for sin tid,” fortæller Claus Moldow.
Claus Moldow vurderer, at virksomhedsmodellens levetid viser dens bæredygtighed. Særligt i forhold til den store konkurrence, der er pa° de fa° dygtige konsulentressourcer i et hurtigt voksende marked- det mener han er et skulderklap til den medvind, virksomheden har oplevet.
Modellen er udviklet sa°ledes, at en mindre procentdel af indtægten fra konsulentopgaverne ga°r til Globeteam, og sa° bliver hovedparten sendt tilbage til det team, som konsulenten arbejder i.
“Vi har flere teams i virksomheden, og indenfor hvert team har konsulenterne forskellige niveauer, som er med til at regulere konsulentens honorar i forhold til indsats og kompetencer,” forklarer Claus Moldow.
Sa°ledes fortæller Claus Moldow, at konsulenterne i de gode tider typisk kan tjene mere hos Globeteam end andre steder, men at modellen ligeledes kræver, at man har is i maven, da man selv betaler ved tomgang.
“Det er selvfølgelig ikke for alle. Man skal være klar pa°, at indtjeningen i højere grad skalerer med arbejdsindsatsen. Men jeg tror pa°, at det motiverer vores konsulenter.”
===================
BØRSEN